Parkeringshus
Nattlandsveien

Program:

Car park, public

Type:

Comission

Client:

Nattlandsveien borettslag (housing cooperative)

Location:

Nattlandsveien 92C, 5094 Bergen

Size:

2000 m2 BTA (parking for 100 cars)

Period:

2004

Status:

Finished

Project description:

Nattland Parkeringshus

Car park for a housing cooperative

The project followed a study on parking-conditions for a housing cooperative on Nattlandsveien, a suburbian area in Bergen. The main challenge was to get residents to agree on a proposal and thereby settle a long lasting discussion. The result was a curved structure over 2 floors, well embedded in the existing terrain. The concrete construction is completed by facades with bright blue PVC pipes, allowing plenty of natural ventilation. The pipes form a balustrade on the upper level, which picks up on the sloping terrain and adds a new level to the outdoor area. The car park contrasts the area’s strict 1950s grid.